Basisschool Don Bosco bant roken en ongezonde voeding

maandag 17 juni 2019

Op woensdag 19 juni a.s. ontvangt basisschool Don Bosco het 'vignet voeding' van Gezonde School, en bant tegelijkertijd het roken rondom de school, zoals volgend jaar verplicht wordt voor alle scholen. Don Bosco is een van de twaalf scholen die de afgelopen jaren is begeleid vanuit het programma Doe ff Gezond van de GGD Zuid-Holland Zuid.

Doe ff Gezond heeft mooie resultaten geboekt in het terugdringen van overgewicht en veranderen van leefstijl bij de jeugd in Dordt West, in samenwerking met de twaalf scholen die daar gevestigd zijn. Het invoeren van een gezond voedingsbeleid op school vraagt om veel inzet en een lange adem, en levert Don Bosco nu het vignet voeding op, van het landelijke programma Gezonde School. Zo zijn er bij Don Bosco lessen over gezonde voeding ingevoerd en zijn er afspraken gemaakt over gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze, lunch, en bij traktaties. Ouders spelen hierbij een grote rol, maar ook de directie, onderwijzend personeel en ouderraad of medezeggenschapsraad zijn nauw betrokken.

De school maakt tegelijkertijd de omgeving rookvrij, en haakt daarmee aan bij de 'Rookvrije Generatie'. De Rookvrije Generatie is erop gericht kinderen rookvrij op te laten groeien, zodat zij worden beschermd tegen tabaksrook en tegen de verleiding om zelf te gaan roken. Steeds meer omgevingen waar kinderen komen worden rookvrij. Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle scholen in Nederland verplicht om een rookvrij schoolterrein te hebben.

Scholen die hiermee ook aan de slag willen kunnen contact opnemen met Gezonde School-adviseur Fatima Debjani van de GGD: f.debjani@dienstgezondheidjeugd.nl, 078-7703395.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn