Coronavirus

woensdag 29 januari 2020

In de stad Wuhan, in het binnenland van China, is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben longklachten en koorts. Op dit moment doen de Chinese autoriteiten onderzoek naar het virus en de bron van de besmettingen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft aangegeven dat er geen aanvullende maatregelen voor reizigers naar China nodig zijn. In het algemeen is het advies om geen markten met levende dieren te bezoeken. Mocht u recent teruggekeerd zijn uit Wuhan en griep ontwikkelen, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.
De ziekte lijkt, met wat er nu bekend is, niet heel besmettelijk. De ziekte lijkt ook niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar is. De WHO en Chinese overheid brengen de situatie momenteel in kaart. De komende tijd zal er meer duidelijk worden over de besmettelijkheid. Tot die tijd zijn landen heel alert.

Kans op nieuw coronavirus in Nederland
Het is mogelijk dat het virus in Nederland kan opduiken. Net zoals in andere landen kan er ook iemand vanuit China naar Nederland komen en hier ziek worden. Tot nu toe zien we in landen buiten China geen verdere verspreiding van het virus.
Nederlandse infectieziekteartsen worden door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geïnformeerd over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus.
Als u vragen heeft over het coronavirus kunt u contact opnemen met de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD (078-7708508).
De meest recente informatie is te vinden op de RIVM-website. Daar kunt u ook antwoorden op de meest gestelde vragen vinden.

China Wuhan

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn