Landelijke campagne tegen ouderenmishandeling

woensdag 12 juni 2019

Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch krijgt 1 op de 20 thuiswonende 65-plussers ooit te maken met ouderenmishandeling, blijkt uit onderzoek in opdracht van het WODC.

Het gaat hierbij onder andere om lichamelijk geweld, geestelijke mishandeling en financiële uitbuiting. Rondom de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling op zaterdag 15 juni vinden tal van activiteiten plaats om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Zo start op woensdag 12 juni een nieuwe landelijke campagne die mensen oproept in actie te komen bij vermoedens van ouderenmishandeling.

Advies en hulp
Op woensdag 12 juni gaat een landelijke campagne tegen ouderenmishandeling van start. Vanaf dat moment kun je op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl lezen wat je kunt doen met je zorgen. Op de website staan onder andere de signalen van ouderenmishandeling en tips om het gesprek aan te gaan. Voor advies en hulp  - ook als je twijfelt of het wel om oudermishandeling gaat - kun je bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. Dat kan anoniem.

Klaverjas social 640x480 met tekst

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn