Afspraken coronavaccinatie ouderen

woensdag 10 februari 2021

Sinds de start van het vaccineren van ouderen bereiken ons berichten dat het niet altijd lukt om op korte termijn en/of op een locatie in de regio een afspraak voor de vaccinatie te maken.

Wij betreuren deze problemen en begrijpen dat het vervelend is als er ongelukkige roosterafspraken worden gemaakt. We willen graag een goedwerkend en klantvriendelijk afsprakensysteem bieden. Afspraken kunnen gemaakt worden door te bellen naar het landelijk callcenter van de GGD. Het telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief vermeld.

De landelijke afspraak is dat het callcenter probeert de burger zo dicht mogelijk bij de woonlocatie in te plannen. Dit kan betekenen dat het inplannen van een afspraak niet altijd op korte termijn mogelijk is. Als mensen toch snel geprikt willen worden, kan het zijn dat ze worden ingepland op een vaccinatielocatie verder van huis en/of in een andere regio.

Momenteel worden door het landelijk callcenter voor Zuid-Holland Zuid per dag 500 tot 600 afspraken ingepland. In de regel gaat dit goed, maar helaas niet altijd. Als u problemen ervaart met het inplannen van een afspraak dan vragen wij u in eerste instantie met het landelijk callcenter te bellen. Mocht u hier niet uitkomen dan kunt u contact opnemen met het callcenter van de GGDZHZ. Wij kunnen als regionale GGD geen afspraak voor u inplannen. Wij kunnen u wel helpen met het zoeken naar een goede oplossing.

Heeft u uw twee vaccinaties op verschillende locaties en kan het landelijk callcenter u niet helpen? Neem dan contact met ons op, dan schakelen wij direct met het landelijk callcenter.

Heeft u een brief gekregen voor een vaccinatie op locatie maar bent u niet mobiel? Neem dan contact op met uw huisarts.

De GGDZHZ is bereikbaar via 078 770 8580 (op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur)

Afbeelding oudere vrouw met zorgmedewerkerzonder vaantje

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn