Basisscholen en speciaal onderwijs weer gedeeltelijk open vanaf 11 mei 2020

donderdag 07 mei 2020

Leerplicht & Voortijdig Schoolverlaten (LVS) blijft onverminderd actief betrokken bij de scholen en hun leerlingen.

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 11 mei 2020 de basisscholen en scholen voor speciaal (basis)onderwijs weer open gaan. Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van de actuele werkzaamheden van LVS.

Vrijstelling schoolbezoek
Het is voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk dat zij deelnemen aan het beschikbare leeraanbod van scholen. Voor kinderen met bijzondere gezondheidsrisico’s kan, in overleg met de behandelend (kinder)arts of huisarts, een uitzondering worden gemaakt. Dit geldt ook voor kinderen met een quarantaineadvies.

Verzuim? Neem contact op met uw leerplichtconsulent.
Als een school/onderwijsinstelling niet gesloten is geldt de Leerplichtwet.
Wanneer een kind niet op school verschijnt is het belangrijk dat door de school het contact wordt gezocht met ouders om daarover het gesprek aan te gaan en om te onderzoeken wat de achterliggende reden is. De school kan dan ook samen met ouders inschatten wat nodig is om de schoolgang zo goed mogelijk te herstellen.

Besluiten ouders toch om hun kinderen thuis te houden, dan kan school in overleg met de leerplichtconsulent een DUO melding "overig verzuim" doen. De leerplichtconsulent kan dan samen met ouders, school en andere samenwerkingspartners onderzoeken wat nodig is om de schoolgang zoveel mogelijk te herstellen.

LVS zal daarbij gehoor geven aan de eerder aangenomen motie in de tweede kamer om in die situatie geen proces-verbaal op te leggen. Het gaat hier om een uitzonderlijke situatie. Het belang van de leerling en het recht op onderwijs moet beschermd worden om te voorkomen dat de leerlingen achterstanden gaan oplopen. Het volgen van onderwijs moet zoveel mogelijk worden gestimuleerd, juist ook voor die kwetsbare leerlingen waarvoor de school een veilige plek is.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, neem dan contact met ons op. LVS is alle werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar via onze bureaudienst op het nummer 078-7708500 en via ons mailadres blvs-zhz@lvszhz.nl

Voor het Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs is nog steeds het thuisonderwijs van toepassing.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn