Groot gezondheidsonderzoek 'Gezondheidsmeter' in september van start

woensdag 16 september 2020

GGD ZHZ, onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd, voert dit najaar een grootschalig vragenlijstonderzoek uit dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen, ook wel de Gezondheidsmeter Volwassenen en Ouderen 2020 genoemd. Deze vragenlijst wordt elke vier jaar voorgelegd aan geselecteerde inwoners. Inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid kunnen vanaf 22 september 2020 een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen. Het gaat om ongeveer 30.000 inwoners. Niet iedereen ontvangt de vragenlijst; het CBS heeft voor ons via een steekproef personen geselecteerd. Wie niet is geselecteerd, kan niet aan het onderzoek deelnemen.

Belang deelname
Het is belangrijk om de vragenlijst in te vullen. Op basis van de resultaten bepalen gemeenten, GGD’en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. Nu we middenin de coronacrisis zitten, is dit onderzoek nog belangrijker geworden. Want: hoe beïnvloedt ‘het nieuwe normaal’ de geestelijke en fysieke gesteldheid van mensen? En: hoe kunnen we daar met nieuw beleid op inspelen?

U bent niet verplicht om de vragenlijst in te vullen als u een uitnodiging krijgt. Wij stellen uw deelname wel zeer op prijs. Uw deelname is belangrijk, want met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente haar gezondheidsbeleid en activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de inwoners.
De gegevens van de deelnemers worden vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

Fitbit voor 20 deelnemers
Onder de deelnemers worden 20 Fitbits verloot. Half december nemen we contact op met de winnaars.

Gezondheidsmeter Volwassen en Ouderen 2020
Alle GGD’en doen tegelijk mee aan deze Gezondheidsmeter, die eens in de vier jaar plaats vindt.
Door de samenwerking van GGD’en, GGD GHOR Nederland, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek informatie op over de gezondheid van heel Nederland. De organisaties werken nauw samen om de verschillende gegevensverzamelingen op elkaar af te stemmen om ze lokaal, regionaal, landelijk en in de tijd met elkaar te kunnen vergelijken.

Meer informatie
Meer informatie over de Gezondheidsmonitor vindt u hier:

11895 Gezondheidsmonitor 2020 Social 01 Awareness DEF FB Feed 1200x627

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn