Landelijke dag van de leerplicht 2019

maandag 18 maart 2019

Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten viert vijftig jaar nieuwe leerplichtwet met voorlichtingslessen. Op donderdag 21 maart, de dag van de leerplicht, geven consulenten van Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten op diverse basisscholen in de regio Zuid-Holland Zuid voorlichting over leerplicht.

De Leerplichtwet
De Leerplichtwet trad op 1 januari 1901 in werking. In 1969, bijna 70 jaar later, werd een nieuwe leerplichtwet aangenomen. De nieuwe Leerplichtwet bestaat dus vijftig jaar.

Op donderdag 21 maart, de Dag van de Leerplicht 2019, vieren we het recht op onderwijs en ontwikkeling van kinderen en jongeren in Nederland. In de praktijk wordt steeds vaker gesproken van leerrecht in plaats van leerplicht. Dat gaat verder dan alleen een andere term gebruiken. Het gaat om een andere benadering van het veiligstellen van het recht op onderwijs.

Voorlichting aan leerlingen van groep 8
Consulenten van Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) geven donderdag 21 maart -in het kader van de Landelijke dag van de Leerplicht- voorlichtingslessen aan de leerlingen van groep 8 op een aantal basisscholen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Leerlingen van groep 8 maken het komend schooljaar de overstap naar het voortgezet onderwijs. De ervaring leert dat jongeren in het voortgezet onderwijs vaker te laat komen en of gaan spijbelen. Tijdens de voorlichtingslessen wordt aandacht gevraagd voor leerrecht in plaats van leerplicht, wordt verteld wat een consulent leerplicht doet, wordt een quiz over leerplicht gespeeld en gaan de consulenten in gesprek met de leerlingen.

logo DvdL 2019

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn