GGD Zuid-Holland Zuid is ook klaar voor uitgebreid testen en bron- en contactonderzoek

vrijdag 15 mei 2020

Op vrijdag 15 mei presenteerde de GGDGHOR NL het landelijke opschalingsplan bron- en contactonderzoek (zie link hieronder). Ook de GGD Zuid-Holland Zuid is voorbereid op opschaling.

Sinds de start van de coronacrisis is onze inzet al fors uitgebreid. Dit betreft niet alleen artsen en verpleegkundigen, maar ook administratief medewerkers, medewerkers callcenter en medewerkers in de teststraat. Voor de komende maanden wordt de testcapaciteit en de inzet op bron- en contactopsporing verder opgeschaald. Wij hebben op beide terreinen voorbereidingen getroffen en werken deze de komende weken verder uit. De GGD ZHZ zal 40 tot 60 fte extra gaan inzetten op bron- en contactopsporing.

In onze teststraat aan het Oranjepark in Dordrecht zitten wij nog niet aan onze maximale capaciteit. Op deze locatie kan nog meer getest worden dan dat wij momenteel doen. Inmiddels zijn we wel met een aantal gemeenten in overleg over het openen van een tweede en mogelijk derde teststraat.

Het is en blijft een enorme klus voor ons, maar wij staan klaar om alle benodigde testen en bron- en contactonderzoek uit te voeren.

Nieuwsbericht GGDGHOR NL

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn