Onderzoek blootstellingsrisico's verontreinigd straalgrit

maandag 23 oktober 2017

Het onderzoeksbureau, dat voor de Inspectie SZW onderzoek doet naar de blootstellingrisico’s tijdens het gebruik van met asbest verontreinigd straalgrit, verwacht zo spoedig mogelijk - maar uiterlijk 31 oktober 2017 - de eerste resultaten gereed te hebben. Het onderzoek moet op drie vragen antwoord geven. Wat is de blootstelling van werknemers bij het opruimen van gebruik (‘besmet’) straalgrit? Wat is de blootstelling van werknemers bij activiteiten in besmet...

Er leven vele vragen bij bedrijven, werknemers en omwonenden. De betrokken diensten, zoals ILT, Omgevingsdiensten en Inspectie SZW, proberen vragen zo adequaat en spoedig mogelijk te beantwoorden.

Asbesthoudend straalgrit
Mogelijk 140 bedrijven hebben gewerkt met het straalmiddel Eurogrit, waarin vermoedelijk asbestvezels zitten. Het straalmiddel is geleverd door het bedrijf Eurogrit BV uit Dordrecht. Straalgrit wordt onder andere gebruikt om roest te verwijderen of te voorkomen of om verf te verwijderen. De kans is aanwezig dat werknemers zijn blootgesteld aan asbest. In ieder geval kan er sprake zijn van onzekerheid. De Inspectie SZW, Inspectie Leefomgeving en Transport en de Omgevingsdiensten werken samen om de problematiek goed in kaart te brengen en waar nodig maatregelen te nemen.

Meer informatie vind je op de website van Inspectie SWZ.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn