Vaccinaties? Ook voor landen rond de middellandse zee!

donderdag 17 mei 2018

De zomervakantie is in zicht. Velen zoeken dan weer de zon op. U misschien ook wel. Maar wist u dat u een ziekte als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) kunt oplopen in landen zoals Marokko en Turkije, maar ook in landen verder weg zoals Kaapverdië en Indonesië? Een vaccinatie beschermt.

Per jaar reizen ongeveer 1,25 miljoen mensen naar een land waar ziekten zoals hepatitis A voorkomen. Bijna 700.000 hiervan reist naar een ‘risicoland dichtbij’, zoals Marokko en Turkije. In deze landen komt ook hepatitis A voor. Daarvan kunt u ziek worden.
Uit onderzoek blijkt dat 23% van de reizigers naar een risicoland voor Hepatitis A niet gevaccineerd is.

De prik tegen hepatitis A zit niet in het Rijksvaccinatieprogramma, het is dus geen standaard kinderprik. Kinderen en ook volwassenen kunnen een ziekte zoals hepatitis A gemakkelijk oplopen. Het is een virusziekte. Het virus kan zich na terugkomst van vakantie via de toiletten, deurklinken, kranen en handdoeken verspreiden. Hierdoor worden meer mensen ziek. Met goede voorbereidingen en een vaccinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen.

Vergoedingen
Vergoedingen van vaccinaties zitten vaak in het aanvullend pakket. Ongeveer 70% van de reizigers heeft een aanvullend pakket. Kijk even in uw verzekering of u de vaccinaties ook vergoed krijgt.

Meer informatie
Op de website van GGD Reisvaccinaties vindt u per land de aanbevolen en verplichte vaccinaties.
Kijk op de website voor meer informatie over Hepatitis A. Wilt u een afspraak maken? Dat kan door contact met ons op te nemen of direct via de online afsprakenmodule.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn