• Meldformulier

  Aanmeldformulier GGD zorg en overlast
 • Woningvervuiling

  Extreme woningvervuiling
 • Wet verplichte GGZ
  Wet verplichte GGZ (WVGGZ)

OGGZ - Meldpunt Zorg & Overlast

Leeft iemand in een zwaar vervuilde woning? veroorzaakt iemand ernstige overlast, of denk je dat er sprake is van zware (psychische) problemen? Neem dan contact op met het Meldpunt Zorg & Overlast.

Bij het Meldpunt Zorg & Overlast kunnen inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid melden wanneer zij zich zorgen maken over een familielid, buurman of buurvrouw, of iemand anders in hun omgeving.

Dit kunnen ook mensen zijn waarvan inwoners vinden dat zij zorg nodig hebben maar hier zelf niet om kunnen of willen vragen. Ook als inwoners vermoeden dat er onvoldoende hulp geboden wordt, kunnen zij dit bij het Meldpunt Zorg & Overlast aangeven.

Het Meldpunt Zorg & Overlast werkt nauw samen met een groot netwerk van zorg- en hulpverleners in de regio om de signalen of meldingen goed aan te kunnen pakken. Bij deze instanties wordt nagegaan of de persoon van de melding al bekend is. Het Meldpunt werkt onder andere samen met de sociale wijkteams, bemoeizorg, verslavingszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Leger des Heils, politie, WMO instellingen, Veilig Thuis ZHZ en woningbouwcorporaties en de Wijk GGD.

Ieder signaal of iedere melding die bij ons binnen komt wordt door een deskundige behandelt. De deskundige gaat na wat er mogelijk aan de hand is en onderzoekt wat er nodig is aan zorg en/ of ondersteuning. Soms kan dit betekenen dat er een hulpverlener wordt gevraagd om bij de betrokkene langs te gaan. Dit kan een iemand zijn van het wijkteam, de Wijk GGD of misschien een professional van een (gespecialiseerd) bemoeizorg team. 

Maakt u zich zorg om een ander? Geef het signaal door en meld dit bij het meldpunt zorg en overlast van de GGD Zuid- Holland Zuid. 

 

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn