Interventies Binnenmilieu

Op het gebied van een gezond binnenmilieu zijn diverse landelijke en regionale interventies. Middels publiekinformatie worden bewoners en gebruikers van gebouwen geïnformeerd over wat zij zelf kunnen doen voor een gezond binnenmilieu.

Publieksinformatie
De Dienst Gezondheid & Jeugd biedt via de website informatie over het verbeteren van het binnenmilieu. Inwoners uit de regio ZHZ kunnen bij de Dienst terecht met vragen over het binnenmilieu en gezondheid.

Onderzoek binnenmilieu scholen met mechanisch ventilatiesysteem
Het landelijk bewustmakingsproject Verbetering Ventilatie Basisscholen van GGD Nederland krijgt in 2014 een vervolg bij scholen met een mechanisch ventilatiesysteem. De Dienst doet op 20 scholen in de Regio ZHZ onderzoek naar het binnenmilieu.

Asbestinventarisatie in scholen
Als uit de asbestinventarisatie blijkt dat er in een school asbest aanwezig is dat actueel gezondheidsrisico oplevert, moet een sanering plaatsvinden. De Dienst kan ondersteuning bieden bij de communicatie over risico’s.

Informatie scholen en zorginstellingen over kwik
Breuk van een kwikhoudende thermometer of barometer kan leiden tot vergiftiging van de binnenlucht met kwikdamp. Het opruimen moet zorgvuldig gebeuren en kan hoge kosten met zich meebrengen. Het beste kan men kwikhoudende instrumenten uit voorzorg afvoeren. Huisartsen, zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven en consultatiebureaus in ZHZ zijn hierover in februari 2014 door de Dienst geïnformeerd.

De Gezonde School
In de regio ZHZ kunnen basisscholen ondersteund en geadviseerd worden door de Gezonde Schooladviseur van de Dienst. Deze adviseur ondersteunt scholen structureel aandacht te besteden aan verschillende gezondheidsthema’s, waaronder milieu in en rond de school.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn