Alcoholgebruik

Definitie Alcoholgebruik

De Gezondheidsraad geeft het advies om geen alcohol te drinken, of in ieder geval niet meer dan 1 glas per dag. Meer dan 1 glas per dag geeft verhoogde risico's zoals beroerte en verschillende soorten kanker.

Omvang Alcoholgebruik

Het aantal volwassen alcoholgebruikers in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) is de afgelopen jaren gelijk gebleven. Het merendeel van de volwassenen in de regio drinkt alcohol, waarvan 7% wordt aangemerkt als een zware drinker. Het percentage alcoholgebruikers onder jongeren is sinds 2008 afgenomen. In de afgelopen vier weken heeft 1 op de 8 jongeren overmatig gedronken (bingedrinken).

Beleid Alcoholgebruik

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. De preventie van alcoholgebruik is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland Zuid is om het alcoholgebruik niet verder te laten toenemen.

Interventies Alcoholgebruik

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom de preventie van alcoholgebruik in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn