Bewegen

Definitie Bewegen

Bewegen heeft een gunstig effect op de gezondheid en kan het risico op het ontstaan van ziekten verlagen. Of mensen voldoende bewegen wordt uitgedrukt met de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en de Fitnorm. De Fitnorm is voor jong en oud gelijk.

Omvang Bewegen

Volwassenen in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) voldoen minder vaak aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) en de fitnorm dan volwassenen in de rest van Nederland. Bij de jeugd is ongeveer twee derde lid van een sportvereniging. Dat geldt met name voor hoogopgeleide jongeren en autochtone jongeren.

Beleid Bewegen

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. Voldoende bewegen is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland is om door voldoende te bewegen overgewicht te voorkomen en het bevorderen van de mentale fitheid.

Interventies Bewegen

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom het onderwerp bewegen in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn