Druggebruik

Definitie Druggebruik

Drugs zijn middelen die de hersenen prikkelen en hebben een stimulerend, verdovend of bewustzijnsveranderend effect. Drugs zijn in te delen in softdrugs en harddrugs.

Omvang Druggebruik

Het percentage druggebruikers onder 19- tot en met 64-jarigen in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) is toegenomen tussen 2009 en 2012. Bijna 18% heeft wel eens cannabis gebruikt en 6% heeft wel eens harddrugs gebruikt.

Beleid Druggebruik

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. De preventie van druggebruik is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland zuid is om het percentage softdruggebruikers niet verder toe te laten nemen.

Interventies Druggebruik

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom de preventie van softdrugggebruik in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden).

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn