Interventies Gehoor

Er is een aantal landelijke interventies gericht op het voorkomen van gehoorschade bij kinderen. Deze interventies zijn inzetbaar op lokaal en- of regionaal niveau.

Vroege voorlichting is essentieel
Kinderen lopen door het luisteren naar een mp3-speler mogelijk risico op blijvende gehoorschade. Directe gevolgen van gehoorschade zijn bijvoorbeeld een piep in het oor of een verminderd gehoor. Opgelopen gehoorschade bemoeilijkt de sociale contacten van kinderen en de kansen op een goede arbeidscarrière. Om te voorkomen dat kinderen op jonge leeftijd al gehoorschade oplopen is vroege voorlichting essentieel.

Regionale interventies
In de regio Zuid-Holland Zuid kunnen scholen ondersteund en geadviseerd worden door de Gezonde Schooladviseur van de Dienst Gezondheid & Jeugd, met als doel: structureel aandacht besteden aan geluid en gehoorschade.

Landelijke interventies
De Hoorstichting geeft advies over geluid op schoolfeesten en voor uitgaansgelegenheden. Daarnaast heeft de Werkgroep Geluid, vakgroep Milieu & Gezondheid, een Handreiking Gehoorschade Jongeren opgesteld, bedoeld om gemeenten handvatten te bieden om gehoorschade bij bezoekers van festivals, concerten en andere evenementen te voorkomen.
Het loketgezondleven.nl van het Centrum Gezond Leven biedt overzichten ter preventie van gehoorschade.

laatst herzien: november 2016

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn