Omvang Gehoor

Meer dan een kwart van de 19 tot en met 64-jarigen heeft wel eens last gehad van het gehoor. Meer mannen dan vrouwen hebben wel eens last gehad van het gehoor.

Meer mannen dan vrouwen hebben wel eens last van gehoor
Meer dan een kwart (28%) van de 19 tot en met 64-jarigen heeft wel eens last gehad van het gehoor. Dit percentage is gelijk gebleven sinds 2009.

Meer mannen (31%) dan vrouwen (25%) hebben wel eens gehoorklachten gehad. Er zijn geen verschillen in gehoorklachten tussen 19 tot en met 64-jarigen met een lage-, midden- of hoge opleiding. De gemeente Molenwaard heeft het laagste percentage (24%) 19 tot en met 64-jarigen dat wel eens last heeft van het gehoor.

Bijna één op de tien heeft voortdurend last van het gehoor
Een klein percentage (4%) heeft in de afgelopen maand minimaal één keer last gehad van het gehoor na het luisteren van muziek door een kop- of oortelefoon. Bijna één op de tien (9%) 19 tot en met 64-jarigen heeft voortdurend last van het gehoor.

Meer dan één derde van jongeren heeft wel eens last gehad van gehoor
Meer dan één derde (39%) van de 12 tot en met 18-jarigen heeft wel eens last gehad van het gehoor. Van de meisjes heeft 41% wel eens last van het gehoor, bij jongens is dit 37%.

De gemeente Cromstrijen (46%) kent het hoogste percentage 12 tot en met 18-jarigen dat wel eens last heeft gehad van het gehoor en de gemeente Strijen (28%) het laagste percentage.

Van de 12 tot en met 18-jarigen heeft 15% in de afgelopen maand minimaal één keer last gehad van het gehoor na het luisteren van muziek door een kop- of oortelefoon. Een kleiner percentage (6%) van de 12 tot en met 18-jarigen heeft voortdurend last van het gehoor.

Bronnen

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn