Gewicht

Definitie Gewicht

Matig overgewicht en ernstig overgewicht (obesitas) kunnen leiden tot verschillende ziekten en aandoeningen. Het risico wordt groter naarmate de Body Mass Index (BMI) of de buikomvang toeneemt.

Omvang Gewicht

Meer dan de helft van de volwassen in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) heeft overgewicht. Het percentage volwassenen met overgewicht in de regio ZHZ is hoger dan in de rest van Nederland. Zowel onder volwassenen als de jeugd is het overgewicht de afgelopen jaren constant gebleven. Overgewicht komt vaker voor onder laagopgeleiden en allochtonen.

Beleid Gewicht

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. Een gezond gewicht is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland Zuid is om het aantal jeugdigen met overgewicht niet verder toe te laten nemen.

Interventies Gewicht

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom het voorkomen van overgewicht in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden).

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn