Beleid Gewicht

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. Een gezond gewicht is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland Zuid is om het aantal jeugdigen met overgewicht niet verder toe te laten nemen.

Regionaal Beleid
De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben een regionale nota volksgezondheid 2016-2019 geschreven en vastgesteld. Deze nota stelt de kaders voor het gezondheidsbeleid in de periode 2016-2019. Eén van de prioriteiten van het beleid in de komende jaren betreft; Het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders, met prioriteit voor laagopgeleide jongeren.
De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben besloten tot een gezamenlijke uitvoering van deze prioriteit. De coördinatie op de uitvoering ligt bij de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Een gezond gewicht draagt bij aan 'Het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefstijl'. Hiervoor hebben de gemeenten als doelstelling om het percentage jeugdigen (0-19 jaar) met overgewicht in de periode 2016-2019 niet verder toe te laten nemen ten opzichte van de periode 2012-2015. Hierbij is aangegeven dat preventie een lange adem nodig heeft, resultaten komen pas na een jarenlange en constante inzet.

Landelijke kaders overgewicht
De landelijke kaders voor overgewicht zijn te vinden op de site van het Loket Gezond Leven.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn