Gezonde Zwangerschap

Definitie Gezonde Zwangerschap

Een gezonde zwangerschap houdt in dat zowel moeder als kind in een dergelijke gezondheid verkeren dat het kindje goed kan groeien en gezond ter wereld kan komen.

Omvang Gezonde Zwangerschap

In de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) worden jaarlijks ongeveer 5.550 kinderen geboren. De meeste kinderen worden geboren in goede gezondheid. Toch worden er elk jaar in de regio ZHZ ongeveer 950 kinderen geboren met een ziekte of een aandoening. Een aantal van deze aandoeningen is door voorlichting of leefstijlfactoren te beïnvloeden.

Beleid Gezonde Zwangerschap

Alle Nederlandse gemeenten hebben sinds 1 januari 2012 op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) de wettelijke verplichting aandacht te besteden aan het onderwerp prenatale voorlichting. De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben besloten tot een gezamenlijke uitvoering van deze wettelijke taak. De coördinatie op de uitvoering ligt bij de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Interventies Gezonde Zwangerschap

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom prenatale voorlichting. Dit zijn interventies voor zwangeren en hun partners om bij te dragen aan een goed verloop van de zwangerschap en een gezonde start van de baby. Naast deze interventies vinden ook nog andere regionale interventies plaats en zijn ook landelijke interventies beschikbaar.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn