Roken

Definitie Roken

Roken is schadelijk voor de gezondheid. In 2014 overleden in Nederland ongeveer 19.200 mensen van twintig jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken. Ook passief roken schaadt de gezondheid. Stoppen met roken resulteert binnen 24 uur al in gezondheidswinst.

Omvang Roken

Het aantal volwassen rokers in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) is lager ten opzichte van het aantal rokers in de rest van Nederland. Meer mannen dan vrouwen roken. Het percentage rokers is het hoogst onder laagopgeleiden. De meerderheid van de jongeren heeft nog nooit gerookt.

Beleid Roken

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. De preventie van roken is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het doel in Zuid-Holland Zuid is om het aantal rokers niet verder te laten toenemen.

Interventies Roken

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom de preventie van roken in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn