Interventies Seksuele gezondheid

Basisscholen in regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) kunnen volgens de Gezonde Schoolwerkwijze worden ondersteunt om structureel aandacht te besteden aan relaties en seksualiteit. Rond het thema seksuele gezondheid zijn ook landelijke interventies beschikbaar.

Regionale interventies
De Dienst Gezondheid & Jeugd biedt de volgende interventies/activiteiten aan in de regio ZHZ:

Naam interventie  Omschrijving
Gezonde school Basisscholen kunnen ondersteuning en advies krijgen van de Gezonde Schooladviseur van de Dienst Gezondheid & Jeugd, met als doel structureel aandacht  besteden aan relaties en seksualiteit.
 Soa poli Een spreekuur voor onderzoek/testen van SOA en inentingen tegen hepatitis B (voor risicogroepen)
Spreekuur binnen de soa poli voor jongeren Jongeren hebben de mogelijkheid om een afspraak te maken om voorlichting en advies te krijgen over SOA, seksualiteit, relaties, anticonceptie en problemen rond seksualiteit.


Naast de bovenstaande interventies worden in regio ZHZ een aantal interventies aangeboden door Sense (centrum voor seksuele gezondheid) in samenwerking met de Dienst Gezondheid & Jeugd:

Naam interventie Omschrijving
Opleiding voor peer- educatie op (Regionaal Opleidingscentrum) ROC Bespreekbaar maken van seksualiteit onder jongeren, en docenten op ROC’s
Publiekvoorlichting via www.sense.info Via de website jongeren ondersteunen in de ontwikkeling van hun eigen seksuele identiteit. De website is o.a. gericht op preventie van soa’s, zwangerschap, voorkomen van overhalen en dwang.

Landelijke interventies jongeren
Het loket gezond leven van het Centrum Gezond Leven biedt een interventieoverzichten rond het thema seksualiteit:

Landelijke interventies voor volwassenen
Het loket gezond leven van het Centrum Gezond Leven biedt met de I-database, een interventiedatabase, een overzicht van alle beschikbare landelijke interventies voor volwassen rond het thema seksualiteit.

Bronnen

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn