Voeding

Definitie Voeding

Een gezonde voeding draagt bij aan een goede gezondheid. Een goede balans in voedingstoffen en energie-inname verkleint de risico’s op ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

Omvang Voeding

Het aantal volwassenen dat voldoet aan de voedingsnorm ontbijten is toegenomen sinds 2009. In 2012 voldeed 89% van de volwassenen in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) aan de voedingsnorm ontbijten. Eén op de acht 12- tot en met 15-jarigen eet minimaal twee stuks fruit per dag en ruim een kwart eet dagelijks groente. Eén op de vijfentwintig 12- tot en met 15-jarigen drinkt minstens één energiedrankje per dag.

Beleid Voeding

Eén van de prioriteiten van het regionale gezondheidsbeleid in Zuid-Holland Zuid in de komende jaren is het stimuleren van een gezonde leefstijl van kinderen, jongeren en hun ouders. Een gezonde voeding is een onderdeel van het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het voedingsbeleid volgt de nieuwste Richtlijnen Schijf van Vijf van 2016 van het Voedingscentrum en de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.

Interventies Voeding

De gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid hebben de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gegeven om voor de uitvoering te zorgen van de regionale nota volksgezondheid 2016-2019. In dit kader vinden interventies en activiteiten plaats rondom het onderwerp gezonde voeding in iedere subregio (Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn