Omvang Pesten

In de Regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) is 8% van de 12- tot en met 15-jarigen wel eens gepest. Op het VMBO wordt meer gepest dan op het vwo en hoe ouder leerlingen worden, hoe minder pesten voorkomt in de klas.

Van de 12- tot en met 15-jarigen in ZHZ geeft 8% aan op school wel eens te zijn gepest. Het pesten gebeurt meestal op de gangen van de school en in de klas als de leraar er niet bij is. In Strijen zijn iets 12- tot en met 15-jarigen (13%) die wel eens zijn gepest in vergelijking met de rest van de regio (8%).  

In Zederik de meeste pesters
Van de 12- tot en met 15-jarigen in ZHZ geeft 8% aan op school wel eens zelf te hebben gepest. Ongeveer 1% pest één of meerdere keren per week. In Zederik wonen iets meer 12- tot en met 15-jarigen die hebben gepest (11%) in vergelijking met ZHZ (8%). 

Jongens pesten veel vaker dan meisjes
In ZHZ worden net zoveel meisjes als jongens gepest (8%). Jongens pesten wel vaker dan meisjes: 11% van de jongens pest zelf tegenover 5% van de meisjes. 
Verder zien we dat leerlingen van het VMBO vaker pesten en gepest worden dan leerlingen op het vwo. Hoe ouder leerlingen worden, hoe minder vaak wordt gepest.

Bronnen
Jeugdgezondheidsmonitor 2008-2015

laatst herzien: 01-11-2016

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn