Omvang Psychische Gezondheid volwassenen

Geslacht en opleiding spelen een rol in het hebben van een matig of hoog risico op een angststoornis of depressie. Leeftijd speelt in mindere mate een rol.

Een derde heeft matig of hoog risico
In de regio Zuid-Holland Zuid heeft 34% van de volwassenen een matig of hoog risico op een angststoornis of depressie. Hierin zien we geen verschil tussen 19-64 jarigen en 65-plussers. We zien wel een groot verschil tussen mannen en vrouwen: 27% van de mannen heeft een matig of hoog risico en 41% van de vrouwen. Ook hebben mensen met een lage opleiding vaker een matig of hoog risico op een angststoornis of depressie.

Tabel 1. Percentage matig of hoog risico op een angststoornis of depressie naar opleiding (Bron: Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen 2012, Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ)

Opleiding Matig of hoog risico
Laag 38%
Midden 33%
Hoog 29%
Totaal 34%

Geen gemeente wijkt negatief af
Er is geen gemeente binnen de regio Zuid-Holland Zuid die negatief afwijkt van het gemiddelde in de regio. We zien wel wat positieve uitschieters. Cromstrijen (26%), Molenwaard (29%) en Zederik (28%) hebben iets minder mensen met een matig of hoog risico op een angststoornis of depressie.

Bronnen

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn