Kanker

Definitie Kanker

Kanker (ook wel nieuwvormingen genoemd) is een verzamelnaam voor ziekten die een ongeremde daling van lichaamscellen als kenmerk hebben. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op het ontstaan en de ernst van kanker, namelijk: genetische factoren, leefstijl, blootstelling aan asbest of straling en bacterie- en virusinfecties.

Omvang Kanker

Een op de vijf ouderen in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) geeft aan ooit een vorm van kanker te hebben gehad. Van de totale volwassen bevolking zegt 7% ooit kanker te hebben gehad. Borstkanker is de meest voorkomende kanker in de regio ZHZ.

Beleid Kanker

De overlevingskansen van kankerpatiënten zijn de afgelopen decennia gestegen. Dit komt doordat kanker in een vroeger stadium wordt ontdekt en de behandeling van kanker effectiever is geworden. Voor borstkanker, baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker bestaat in Nederland een bevolkingsonderzoek.

Interventies Kanker

De overlevingskansen van kankerpatiënten zijn de afgelopen decennia gestegen. Dit komt doordat kanker in een vroeger stadium wordt ontdekt en de behandeling van kanker effectiever is geworden.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn