Langdurige zorg en Ondersteuning

Definitie Langdurige zorg en Ondersteuning

Langdurige zorg is zorg voor mensen die langere tijd intensieve zorg nodig hebben. De Rijksoverheid en de zorgverzekeraar zijn samen verantwoordelijk voor de langdurige intensieve zorg. In tegenstelling tot de minder intensieve zorg (ondersteuning) en jeugdhulp wat de verantwoordelijkheid van gemeenten is.

Omvang Langdurige zorg en Ondersteuning

De langdurige zorg en ondersteuning is onlangs hervormd. Cijfers over de nieuwe situatie zijn nog niet beschikbaar en gaan in dit onderdeel over de situatie voor de transitie. Binnen de intramurale zorg is de sector voor verpleging en verzorging het grootst. Binnen deze sector is een stijging gaande richting meer indicaties voor de zwaardere zorgzwaartepakketten. In Zuid-Holland Zuid wordt in vergelijking met heel Nederland meer gebruik gemaakt van extramurale zorg.

Beleid Langdurige zorg en Ondersteuning

Langdurige zorg is zorg voor mensen die langere tijd intensieve zorg nodig hebben. De Rijksoverheid en de zorgverzekeraar zijn samen verantwoordelijk voor de langdurig intensieve zorg. Voor de minder intensieve (niet-medische) zorg (ondersteuning) en jeugdhulp zijn gemeenten verantwoordelijk.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn