Test door GGD

Behoort u tot één van de aangewezen groepen voor het afnemen van een test door de GGD? Lees hieronder wie voor u kan bepalen of er een indicatie is om te testen. U kunt zich niet zelf aanmelden voor een test.

Niet professionele ondersteuners en zorgverleners
Bent u mantelzorger, vrijwilliger in de palliatieve zorg thuis of een PGB gefinancierde (in)formele zorgverlener? Dan gaat u voor een indicatie naar uw huisarts. De test kan worden afgenomen door de huisarts zelf of, als daar geen gelegenheid voor is, in de teststraat van de GGD.

Professionele zorgverleners en medewerkers in contactberoepen
De arbo-arts van uw organisatie bepaalt of er een indicatie is om te testen. Hij of zij treedt op als 'verwijzer' en vraagt, als daar reden toe is, een test aan. Beschikt uw organisatie niet over een arbo-arts? Dan kan een eventuele instellingsarts de verwijzer zijn. Bij het ontbreken van een instellingsarts, doet u een beroep op uw huisarts.

Wanneer deze drie verwijzers niet beschikbaar zijn, dan kan uw leidinggevende u als medewerker telefonisch aanmelden bij de GGD. Dat kan via T (078) 770 85 80, optie 2. Een GGD arts bepaalt vervolgens of er een indicatie is om te testen (op basis van de LCI-richtlijnen) en vraagt de test aan.

Stagiairs, uitzendkrachten en ZZP-ers in zorg- en contactberoepen
Stagiairs, uitzendkrachten en ZZP'ers die werkzaam zijn in een zorg- of contactberoep en getest willen worden, dienen dit zelf met hun werkgever te bespreken. Uitzendkrachten kunnen contact opnemen met hun uitzendbureau. Het uitzendbureau moet hiervoor hun bedrijfsarts/ arbodienst/toegewezen arts beschikbaar stellen. ZZP’ers kunnen zich wenden tot hun huisarts en kunnen, als de huisarts zelf niet in de gelegenheid is, voor een test terecht in de teststraat.

Uw afspraak via

 • Een arbo-arts heeft automatisch toegang tot het digitale aanvraagsysteem CoronIT. Hij of zij maakt een testafspraak voor u in CoronIT conform de instructie. U ontvangt vervolgens een afspraakbevestiging per e-mail voor het afnemen van de test. De locatie van onze teststraat is Oranjepark 13, in Dordrecht. Over de uitslag neemt de arbo-arts binnen 48 uur contact met u op.
 • Een instellingsarts kan via deze link een account aanvragen voor CoronIT. Hij of zij maakt een testafspraak voor u in CoronIT conform de instructie. U ontvangt vervolgens een afspraakbevestiging per e-mail voor het afnemen van de test. De locatie van onze teststraat is Oranjepark 13, in Dordrecht. Over de uitslag neemt de instellingsarts binnen 48 uur contact met u op.
 • Huisartsen kunnen in principe zelf een test bij u afnemen, als er geen arbo-arts of instellingsarts beschikbaar is. Is daarvoor geen gelegenheid, dan vraagt hij of zij een test voor u aan via de instructie voor huisartsen.

 • Is de aanvraag voor uw test (bij wijze van uitzondering) gedaan door uw leidinggevende en om die reden beoordeeld en doorgezet door een arts van de GGD? Dan belt de GGD ZHZ u voor het maken van een afspraak voor de test. De locatie van onze teststraat is Oranjepark 13, in Dordrecht. Over de uitslag neemt een GGD-arts binnen 48 uur contact met u op.

 

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn