Test door huisarts

Behoort u tot onderstaande groep?
 • Inwoners van de regio ZHZ die mogelijk besmet zijn met COVID-19 en een verhoogd risico hebben op een ernstig verloop, worden getest door hun huisarts. Zie hiervoor het overzicht van risicogroepen. De test is voor deze mensen van belang voor de verdere behandeling of voor het veilig kunnen bieden van zorg. Het gaat bijvoorbeeld om:
 • personen van 70 jaar en ouder;
 • personen met onderliggend lijden (conform de indicatie voor de jaarlijkse griepvaccinatie);
 • ernstig zieke patiënten met luchtwegklachten en een (grote) zorgbehoefte thuis, in een instelling of in het ziekenhuis.

Dan bepaalt uw huisarts op basis van uw klachten en uw ziektegeschiedenis of er een indicatie is om te testen. Niet alle ouderen met koorts en luchtwegklachten hoeven getest te worden. Er wordt alleen getest als dit consequenties heeft voor de behandeling of voor het veilig kunnen bieden van zorg.

Uw afspraak
Huisartsen kunnen zelf een test bij u afnemen. U hoeft daarvoor niet af te reizen naar de teststraat van de GGD ZHZ. Uw huisarts spreekt met u af waar en wanneer de test wordt afgenomen. Over de uitslag neemt de huisarts binnen 48 uur contact met u op. 

Huisartsen kunnen in principe zelf een test bij u afnemen, als er geen arbo-arts of instellingsarts beschikbaar is. Is daarvoor geen gelegenheid, dan vraagt hij of zij een test voor u aan via de instructie voor huisartsen.

Wie kunnen er niet getest worden?
Personen met of zonder luchtwegklachten worden in principe niet getest. Ook niet als zij contact hebben gehad met een patiënt met COVID-19. Bij het ontstaan van luchtwegklachten, met of zonder koorts, moeten zij direct thuisblijven en uitzieken totdat zij tenminste één dag klachtenvrij zijn.

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn