Actueel

Op maandag 14 december 2020 heeft de regering nieuwe (corona) maatregelen bekend gemaakt
 • Basisonderwijs en speciaal onderwijs

Basisscholen en het speciaal onderwijs zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020
Zij geven tot in ieder geval 17 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. Er geldt een uitzondering voor kinderen in een kwetsbare positie, en leerlingen van ouders met een cruciaal beroep. Zij kunnen wel naar school.

Deze maatregel is erop gericht het aantal reisbewegingen van volwassenen te beperken en daarmee de verspreiding van het virus terug te dringen. Het uitgangspunt is dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft en thuis werkt. Het sluiten van de scholen draagt hieraan bij.

 • Voortgezet onderwijs

Middelbare scholen zijn fysiek gesloten vanaf woensdag 16 december 2020
Zij geven tot in ieder geval 17 januari 2021 les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. Voor specifieke groepen leerlingen gelden uitzonderingen hierop.

 • Uitgezonderde leerlingen

Specifieke groepen leerlingen blijven wel les op school krijgen:

 • Examenleerlingen;
 • Praktijkgerichte lessen in het vmbo, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs;
 • Schoolexamens voor voorexamenleerlingen;
 • Leerlingen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Voor deze laatste groep maakt de school, waar nodig in overleg met de gemeente, de afweging om welke leerlingen het gaat. Net als in het voorjaar gaat het in ieder geval om leerlingen voor wie thuis geen veilige of goede basis biedt, en nieuwkomersleerlingen.
 • MBO

Vanaf 16 december 2020 tot en met 17 januari 2021 vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaats en is er sprake van afstandsonderwijs bij mbo-scholen
Een uitzondering zal gelden voor studenten die examens, tentamens of toetsen afleggen, voor studenten die praktijklessen volgen en voor kwetsbare studenten.

Kwetsbare kinderen wel naar school
Kinderen in een kwetsbare positie kunnen wel naar school. Het is aan de school, waar nodig in overleg met de gemeente, om te bepalen welke leerlingen als kwetsbaar moeten worden beschouwd.

Voor meer info verwijzen we naar de website van de rijksoverheid.
(16 december 2020)

 

Teststraat om zorgmedewerkers en leraren sneller te laten testen.
Zorgmedewerkers zijn onmisbaar bij de bestrijding van het coronavirus. Leraren voor de ontwikkeling van leerlingen. Zij krijgen daarom voorrang bij het laten testen op corona.

De GGD heeft aan de Calandstraat in Dordrecht één 'drive through teststraat' voor het testen van mensen met prioriteit. Over het algemeen kan zorg- en onderwijspersoneel binnen 24 uur getest worden en de uitslag ontvangen.
Zorgmedewerkers en leraren die voldoen aan de criteria voor de prioriteitsregeling kunnen een afspraak maken via het speciale landelijke coronatest-prioriteitsnummer van de GGD: 0800 - 8101.
Het nummer is dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur. 
(25 november 2020 / 11 december 2020)

onderwijs op afstand vanaf 16 12 2020

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn