Buiten

Ambrosia

De Ambrosiaplant kan erge hooikoortsklachten veroorzaken. Doordat de plant in de zomer (vanaf augustus) bloeit en pollen verspreid, wordt de gemiddelde hooikoortsperiode verlengd.

Bastaardsatijnrups

Jeuk, oogirritatie of verkoudheid na bezoek aan strand of duinen kan veroorzaakt worden door de Bastaardsatijnrups. Vermijd daarom contact met deze rups.

Eikenprocessierups

Van mei tot eind juli kan de processierups voor veel gezondheidsklachten zorgen. Vermijd contact en laat nesten verwijderen.

Smog

Smog kan zorgen voor luchtwegklachten, met name bij mensen die astma of COPD hebben.

Bodemvervuiling

Verontreinigde grond kan een risico vormen voor de gezondheid. Het risico hangt af van het type bodem, de hoeveelheid vuil en het contact met de grond.

Zendmasten en hoogspanningslijnen

Hoogspanningslijnen en zendmasten zorgen voor een elektromagnetisch veld. Het elektromagnetisch veld wordt soms in verband gebracht met gezondheidsklachten.

Luchtvervuiling

Door verkeer, industrie en huishoudens komt fijn stof, ozon en stikstofdioxide in de lucht. Dit kan luchtweg- en hartklachten veroorzaken.

Gewasbeschermingsmiddelen

Gewasbeschermingsmiddelen zijn bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt voor het beschermen van plantaardige producten. De bestrijding van onkruid, ook buiten de landbouw, valt ook onder gewasbescherming.

Lood in de bodem

Op verschillende plaatsen in Nederland is de bodem vervuild met lood. Dat is niet goed voor de gezondheid. Zeker niet voor jonge kinderen.

Duiven

Duiven vormen een vertrouwd beeld in de stad. De één vindt het leuke dieren, waar je veel plezier aan kunt beleven door ze te voeren. Voor de ander zijn de duiven juist een bron van ergernis.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn