Plezier op School: voor aanstaande brugklassers

Voor kinderen in Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
Sommige jongeren hebben het moeilijk op de basisschool. Ze worden gepest, afgewezen, zijn angstig of onhandig in het contact met anderen. De overgang naar het voorgezet onderwijs is voor alle jongeren spannend. Maar voor deze specifieke groep jongeren helemaal! Ze zijn vaak bang dat ze op de nieuwe school ook weer gepest of buitengesloten worden. Speciaal voor de jongeren is de cursus Plezier op School ontwikkeld. Zodat ze met meer zelfvertrouwen aan het voorgezet onderwijs beginnen!

Voor wie?
Plezier op School is voor aanstaande brugklassers die op de basisschool moeite hebben met het maken van vriendjes, gepest worden of angstig zijn in het sociale contact.

Wat is het doel?
In de cursus werken jongeren aan het vergroten van hun sociale vaardigheden. Dit gebeurt op een speelse en ontspannen manier. Jongeren oefenen met contact leggen met andere kinderen en opkomen voor zichzelf. Ook wordt aandacht besteed aan positief denken en houding, oogcontact en stemgebruik. Tijdens de cursus worden jongeren voorbereid op de eerste schooldag op het voorgezet onderwijs.

Een belangrijke meerwaarde van de cursus is dat jongeren ervaren dat ze niet alleen zijn maar dat anderen ook dit soort problemen hebben. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die meedoen aan Plezier op School op het voorgezet onderwijs minder sociaal angstig zijn en minder worden gepest.

Wanneer begint de cursus?
De cursus wordt de laatste week van de zomervakantie gegeven en duurt twee aaneengesloten dagen. Rond de herfstvakantie is er nog een terugkombijeenkomst van anderhalf uur.

Locatie
De cursus vindt plaats in: Oud-Beijerland, Dordrecht en Gorinchem.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers. Na aanmelding worden deelnemers samen met hun ouders uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met de trainers van de cursus.

Wat zijn de kosten van de cursus?
Deelname aan Plezier op School is gratis.

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden bel dan met Vivenz: 088-123 7000 of via groepswerk@vivenz.nl o.v.v. POS.

vivenz

Plezier op school is onderdeel van het regionale programma mentale weerbaarheid. Hierin werken Vivenz en de Dienst Gezondheid en Jeugd samen.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn