De MatchMakers

Jongeren die zonder diploma van school gaan hebben minder kansen op de arbeidsmarkt. De Dienst Gezondheid & Jeugd en de Sociale Diensten Drechtsteden en Avres zetten samen de MatchMakers in. Zij begeleiden jongeren tot en met 27 jaar, zonder diploma op Havo-, Vwo- of MBO-2 niveau en zonder vast werk of inkomen, bij het vinden van werk of scholing.

Matchmakers

De ondersteuning van de matchmaker begint met het sturen van een brief naar de jongere. Als hier geen reactie op komt, gaan zij op huisbezoek. Op deze manier maakt de matchmaker persoonlijk en laagdrempelig contact met de jongere. De matchmaker bekijkt samen met de jongere wat hij of zij wil, kan en wat er mogelijk is. Dit doen zij op het gebied van werk, opleiding, inkomen en hulpverlening. Ook bekijken ze samen wat de mogelijkheden zijn als regulier werk of onderwijs niet haalbaar is. Denk hierbij aan het aanbod van de Sociale Diensten in de regio en het UWV. De insteek is dat een jongere duurzaam geplaatst wordt.

Het netwerk van de MatchMakers is groot met diverse maatschappelijke partners. Via deze weg krijgen de matchmakers enerzijds jongeren in beeld en verwijzen zij anderzijds ook weer jongeren door.

De matchmakers helpen jongeren met het oriënteren op de onderwijs- en arbeidsmarkt. Mocht de jongere echt niet weten welke richting hij of zij op wil in zijn of haar (studie)loopbaan en wat hij of zij kan, dan is het, dankzij de samenwerking met onze partners (zoals het Leerwerkloket en het Da Vinci College), mogelijk om een interesse- en/of capaciteitentest in te zetten.

Aan deelname zijn voor de jongeren geen kosten verbonden.

In 2019 hebben de MatchMakers ruim 75 voortijdig schoolverlaters aan een baan, inkomen, hulpverlening, plek op een opleiding of vrijwilligerswerk geholpen.

Meer informatie?
Neem dan contact op met het matchmakerteam van de Dienst Gezondheid & Jeugd: matchmakers@lvszhz.nl

Nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief juni 2020
Nieuwsbrief december 2019
Nieuwsbrief voorjaar 2019
Nieuwsbrief najaar 2018

Matchmakers ervaringen

klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn