De MatchMakers

Ga jij op dit moment niet naar school en wil jij hulp bij het vinden van werk of een opleiding? Wij zijn de MatchMakers en kunnen jou helpen bij het vinden van werk en/of een opleiding.

Matchmakers

Samen met jou gaan we op zoek naar een passende plek. Is naar school of aan het werk gaan nu niet haalbaar? Dan kijken we samen naar andere oplossingen.

Ben je in het verleden tegen dingen aangelopen waardoor het niet goed ging op school of op je werk? Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing, zodat het deze keer wel goed zal gaan. Tijdens de gesprekken onderzoeken we wat jij wilt, wat jij kunt en wat er mogelijk is. We maken samen keuzes die jou verder gaan helpen in jouw loopbaan.

Eerst hebben we één of meerdere gesprekken, waarbij wij samen praktisch aan de slag gaan. Samen stellen we doelen op. Jouw doel bepaalt wat wij gaan doen. We kunnen je helpen met solliciteren. Ook kun je een interesse- en/of capaciteitentest doen. We nemen contact op met school, werkgevers, het UWV en de sociale dienst.

Aan het traject zijn geen kosten verbonden. Je krijgt het dus cadeau van de gemeente.

Heb je nog vragen of wil je graag hulp van een matchmaker?
Neem dan contact op met de MatchMakers via: matchmakers@lvszhz.nl

Ben jij professional?
Jongeren die zonder diploma van school gaan hebben minder kansen op de arbeidsmarkt. De MatchMakers begeleiden jongeren tot en met 27 jaar die niet naar school gaan en vastlopen in hun loopbaan.

Het netwerk van de MatchMakers is groot met diverse maatschappelijke partners. Via deze weg krijgen de matchmakers enerzijds jongeren in beeld en verwijzen zij anderzijds ook weer jongeren door.

De matchmakers helpen jongeren met het oriënteren op de onderwijs- en arbeidsmarkt. Mocht de jongere echt niet weten welke richting hij of zij op wil in zijn of haar (studie)loopbaan en wat hij of zij kan, dan is het, dankzij de samenwerking met onze partners (zoals het Leerwerkloket en het Da Vinci College), mogelijk om een interesse- en/of capaciteitentest in te zetten.

In 2020 hebben de MatchMakers ruim 100 jongeren kunnen plaatsen in onderwijs, werk, zorg of een combinatie daarvan. Daarnaast hebben zij maar liefst 645 jongeren in beeld gekregen, in de meeste gevallen door een huisbezoek (551) of doordat ketenpartners ons goed weten te vinden (80). Maar ook door jongeren per brief aan te schrijven.

De matchmaker-aanpak wordt uitgevoerd door de Dienst Gezondheid & Jeugd in samenwerking met de sociale diensten in de regio Zuid-Holland Zuid.

Meer informatie?
Neem dan contact op met het matchmakerteam van de Dienst Gezondheid & Jeugd: matchmakers@lvszhz.nl

Nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief februari 2021
Nieuwsbrief juni 2020
Nieuwsbrief december 2019
Nieuwsbrief voorjaar 2019
Nieuwsbrief najaar 2018

Matchmakers ervaringen

klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn