Gezondheids- en hygiëne adviezen per sector

Een belangrijk onderdeel in de strijd tegen infectieziekten en dus tegen het coronavirus is een goede hygiëne.

De GGD heeft als taak hygiëneadviezen te geven aan particulieren, instellingen en bedrijven, om infectieziekten door micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) te voorkomen.
Door goede hygiëne kunnen we voorkomen dat ziekteverwekkers worden verspreid, dat ze kunnen overleven en dat iemand besmet raakt.  Ook in de strijd tegen corona speelt goede hygiëne een grote rol. Het is daarom van belang hygiëneregels in acht te nemen.
Veel brancheverenigingen hebben inmiddels protocollen en adviezen gedeeld. De GGD ZHZ heeft deze richtlijnen en adviezen voor sommige sectoren aangevuld met adviezen en informatie op het gebied van gezondheid en hygiëne. De informatie op deze pagina wordt regelmatig aangevuld.

Plan of protocol toetsen? Uw eigen branche is leidend!
Is uw instelling, bedrijf of voorziening gesloten geweest vanwege het nieuwe coronavirus en start u nu weer op? Dan hebt u misschien behoefte om uw plan van aanpak voor de heropening, of de protocollen die u gebruikt tegen het licht te laten houden. Voldoen die aan de algemene regels van het RIVM? Wij adviseren u om uw plan of protocol in dat geval te toetsen aan de protocollen die binnen uw branche gelden. Als GGD beoordelen wij namelijk geen protocollen of plannen van aanpak voor heropening. Ook de Veiligheidsregio en de GHOR zijn hiervoor niet de aangewezen instantie. De verantwoordelijkheid ligt bij de branches zelf. Zij hebben het beste zicht op de eigen praktijk.

Advies bij gerichte vragen
Hebt een gerichte vraag over een bepaalde maatregel die u wilt treffen om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden? Neem dan contact op met de GGD ZHZ via telefoonnummer (078) 770 85 80, keuze 2. Wij zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn