TBC

Tuberculose is een infectieziekte, meestal aan de longen. De infectie kan ook ergens anders in het lichaam voorkomen. Het is van belang de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen.

Bij het team tuberculosebestrijding van de Dienst Gezondheid & Jeugd kunt u zich op indicatie laten onderzoeken op tuberculose.

Heeft u vragen over tuberculose, een contactonderzoek of wilt u een afspraak maken? U bereikt het team tuberculosebestrijding (TBC):

Telefonisch: 078-770 85 00
Maandag, dinsdag en donderdag.

Per e-mail: tuberculose@dienstgezondheidjeugd.nl
Vermeld alstublieft uw naam, geboortedatum en telefoonnummer in het bericht. We streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Spreekuur afdeling tuberculosebestrijding:
Het team Tuberculosebestrijding houdt uitsluitend spreekuur volgens afspraak.
Locatie: Karel Lotsyweg 40, Dordrecht.

Vergoedt mijn verzekeraar het GGD-bezoek aan de afdeling tuberculosebestrijding?
U bezoekt de GGD als u tuberculose hebt. De GGD maakt kosten voor uw behandeling en/of eventueel (vervolg)onderzoek. Vanaf 1 juli 2013 declareert de GGD deze kosten bij uw zorgverzekeraar. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten meestal.  In uw zorgverzekering is een eigen risico opgenomen. Het eigen risico is een bedrag dat u elk jaar eerst zelf moet betalen. Daarna betaalt uw zorgverzekering de kosten voor zorg. Alleen mensen die 18 jaar of ouder zijn, betalen dit eigen risico.

Neemt u voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kan u vertellen welke zorgkosten worden vergoed, wat uw polisvoorwaarden zijn en hoe uw zorgnota is opgebouwd.

DV poli1

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn