Inspectie relaxgelegenheden

In de regio Zuid-Holland Zuid is een aantal seksinrichtingen gevestigd. Deze seksinrichtingen moeten aan een aantal eisen voldoen.

Belang van hygiëne
Door het, veelal lichamelijk, contact tussen personen is het risico aanwezig dat een bezoeker of sekswerker in contact komt met allerlei ziektekiemen. Dit kan leiden tot overdracht van verschillende aandoeningen en ziekten, waaronder ook seksueel overdraagbare ziekten. Door op hygiënische en veilige wijze te werk te gaan, kan de overdracht van ziektekiemen tot een minimum worden beperkt.

Rol van de gemeente
Voor het exploiteren van een seksinrichting is een vergunning noodzakelijk. Deze vergunning wordt door de gemeente verstrekt op basis van een gemeentelijke verordening. Bij het verlenen van een vergunning vraagt de gemeente meerdere gemeentelijke diensten om advies.

Rol van de Dienst Gezondheid & Jeugd
De Dienst Gezondheid & Jeugd bezoekt de inrichting en beoordeelt deze op het gebied van hygëne, met behulp van de checklist voor seksinrichtingen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid. De eisen die in deze richtlijnen worden gesteld zijn de minimale eisen.

Hep B risicogroepen2

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn