Verzuimmelding

De consulent van Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten onderzoekt na een verzuimmelding of er sprake is van ongeoorloofd verzuim. Onderdelen van het onderzoek zijn:
  • Een of meerdere gesprekken met de leerling en de ouders
  • Contact met de school
  • Eventueel overleg met jeugdzorg, maatschappelijk werk, politie of justitie. Ouders worden hiervan altijd van te voren op de hoogte gesteld.

Ongeoorloofd verzuim
Als uit het onderzoek naar voren komt dat het kind eigenlijk op school had moeten zijn, heet dit: 'ongeoorloofd verzuim'. De consulent zal dan een waarschuwing afgeven aan ouders. Als de leerling twaalf jaar is of ouder kan hij ook een waarschuwing krijgen of naar Halt gestuurd worden.

Als een leerling al eerder heeft verzuimd of als er sprake is van 'ernstig verzuim', wordt proces-verbaal opgemaakt. Aan de hand van het proces-verbaal zal de rechter een beslissing nemen over de vervolgstappen.

De consulent zal altijd kijken naar de reden van het verzuim. Is het verzuim een gevolg van persoonlijke problematiek of problemen in de gezinssituatie, dan wordt samen met ouders, de leerling (in ieder geval vanaf twaalf jaar), school en andere deskundigen (bijvoorbeeld schoolarts, Bureau Jeugdzorg, GGZ en maatschappelijk werk) een plan van aanpak opgesteld. Als ouders hieraan niet meewerken en het welzijn van het kind in gevaar is,  zal de consulent alsnog proces-verbaal opmaken en eventueel een AMK-melding doen.

DV LVS004

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn