Gezond Nieuw-Lekkerland

'Gezond Nieuw-Lekkerland' richt zich op het voorkomen en verminderen van overgewicht bij kinderen van 2-12 jaar en hun ouders. Dat gebeurt met een mix aan activiteiten, gericht op het aanleren van een gezonde leefstijl: gezond eten, drinken en bewegen.

Activiteiten
Voor het aanleren van een gezonde leefstijl richt 'Gezond Nieuw-Lekkerland' zich op kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders. Verschillende organisaties bieden beweegactiviteiten en workshops over gezonde voeding aan, gericht op kinderen en hun ouders. Daarnaast is er aandacht voor het trainen van medewerkers van Wasko kinderopvang en samenwerking met de JGZ-verpleegkundigen in het adviseren over een gezonde leefstijl. Met ouders vinden gesprekken plaats om te achterhalen wat zij nodig hebben om gezond te leven. Ouders met ideeën, zoals bijvoorbeeld een wandelgroep, worden geholpen om deze te organiseren.

Samenwerkingspartners

Molenwaard Actief, JGZ-verpleegkundigen, Wasko peuterspeelzaal en kinderopvang, scholen, kerken, de gemeente Molenwaard en de Dienst Gezondheid & Jeugd (projectleiding) hebben een rol in het project. In de komende maanden worden ook sportverenigingen, lokale middenstand, bedrijven en andere partijen betrokken, om de inzet zo groot mogelijk te maken.

Financiering
'Gezond Nieuw-Lekkerland' wordt gefinancierd door het Fonds Nuts Ohra. De Dienst Gezondheid en Jeugd en de gemeente Molenwaard hebben in 2015 met succes een subsidieaanvraag ingediend bij het programma 'Gezonde Toekomst Dichterbij' van dit Fonds. Het voorstel voldeed aan de voorwaarden van het fonds:

  • een woonkern van maximaal 10.000 inwoners;
  • met verschillen in gezondheid tussen inwoners met een hoge en lage opleiding;
  • met goed functionerende netwerken om gezamenlijk aan een gezondheidsaanpak te werken.

In overleg met lokale partijen is gekozen voor de onderwerpen gezonde voeding en bewegen. Het project loopt van mei 2016 tot december 2019.

Meer weten?
Voor meer informatie over Gezond Nieuw-Lekkerland kunt u terecht bij projectleider Debbie Albers-Van der Linden, werkzaam bij de GGD (Dienst Gezondheid en Jeugd) of bellen met 078 - 770 8500.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn