In het huis

Oplosmiddelen

Oplosmiddelen in schoonmaakmiddelen, verf en cosmetica kunnen hoofdpijn, duizeligheid en benauwdheid veroorzaken. Ventileren is belangrijk om deze vluchtige stoffen weer kwijt te raken.

Kachel en open haard

Regelmatig vegen van de schoorsteen, gebruik van droog en ongeverfd hout en goed ventileren zijn belangrijke factoren om gezondheidsklachten door kachel of open haard te voorkomen.

Koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging is gevaarlijk en kan optreden wegens onvoldoende toevoer van frisse lucht of een slecht werkende verwarming, geiser of fornuis.

Kwik

Kwik is gevaarlijker voor de gezondheid dan de meeste mensen denken. Op de juiste wijze opruimen van een kapotte kwikbarometer of kwikthermometer is belangrijk.

Lood in drinkwaterleidingen

Lood in oude waterleidingen vormt een risico voor baby’s en kinderen tot ongeveer zeven jaar. Zij kunnen gezondheidsrisico lopen door het innemen van drinkwater uit loden leidingen.

Ventileren

Ventileren zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt vervangen door frisse, gezonde lucht. Te weinig ventileren kan zorgen voor gezondheidsklachten.

Vocht, schimmel en huisstofmijt

In een vochtig huis komt vaak schimmel en huisstofmijt voor. Dit kan gezondheidsklachten door allergie veroorzaken. Ventileren is belangrijk om dit te voorkomen.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn