Informatie over verwijderen persoonsgegevens bij de GGD

De afgelopen tijd heeft GGD ZHZ veel verzoeken binnengekregen van burgers die na de datadiefstal hun persoonsgegevens willen laten verwijderen.

Het is nu duidelijk in welke gevallen welke informatie kan worden verwijderd of geanonimiseerd. Dit staat beschreven in dit bericht dat op de website van GGD GHOR Nederland is gepubliceerd.

Gevolgen
Het verwijderen van persoonsgegevens kan wel gevolgen voor u hebben:

  1. Als blijkt dat u daadwerkelijk slachtoffer bent geworden van de datadiefstal zouden wij u daarover direct persoonlijk willen informeren via brief, e-mail of telefoon. Als uw contactgegevens definitief verwijderd worden, kunnen wij u niet persoonlijk informeren.
  2. Voor het vaccineren is registratie van persoonsgegevens nodig. Als u zich heeft laten testen en daarna deze testgegevens laat verwijderen, dan is voor een vaccinatie-afspraak opnieuw registratie van persoonsgegevens nodig. Vaccinatie zonder BSN is helaas wettelijk niet mogelijk.

DigiD
Door de veiligheidsvoorschriften i.v.m. corona is het moeilijker om het kantoor van de GGD te bezoeken. GGD ZHZ wil de verzoeken vlot en veilig afhandelen. Tegelijkertijd willen wij voorkomen dat gegevens ten onrechte gewist worden, verloren gaan of worden verstrekt aan de verkeerde persoon. Om die redenen hebben wij een online proces ingericht dat verloopt via DigiD, zodat de identiteit van de verzoeker kan worden geverifieerd.

De vaststelling van de identiteit via de DigiD-aansluiting vindt plaats op de beveiligde website van de gemeente Dordrecht. Gemeente Dordrecht verzorgt in dit specifieke geval alleen de toegang tot DigiD ten behoeve van de behandeling van verzoeken tot inzage en verwijdering die GGD ZHZ ontvangt naar aanleiding van de datadiefstal. Alleen de bij de behandeling van het verzoek betrokken medewerkers van GGD ZHZ hebben toegang tot het verzoek.

Let op: ook als u in een andere plaats dan Dordrecht woont, zult u geleid worden naar de website van gemeente Dordrecht. Als u alleen een verzoek tot inzage wenst te doen, kunt u dat aangeven in het tekstveld.

Voor het indienen van een verwijderingsverzoek kunt u op deze link klikken.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn