Ambrosia

De Ambrosiaplant kan erge hooikoortsklachten veroorzaken. Doordat de plant in de zomer (vanaf augustus) bloeit en pollen verspreid, wordt de gemiddelde hooikoortsperiode verlengd.

Hooikoorts en Ambrosia
De Ambrosiaplant wordt ook wel de hooikoortsplant genoemd. Ambrosiapollen kunnen erge hooikoortsklachten veroorzaken zoals niezen, verstopte neus en geïrriteerde ogen. De plant komt steeds meer voor in Nederland. Doordat de plant vanaf augustus bloeit en pollen verspreid, wordt de gemiddelde hooikoortsperiode (start in de lente) met een of twee maanden verlengd.
 
Wat kan ik doen bij hooikoortsklachten?
Meestal zijn symptomen van hooikoorts te bestrijden met antiallergie medicijnen. Deze zijn te verkrijgen bij drogisterijen, of worden voorgeschreven door een arts.

Ambrosia uit uw tuin verwijderen
De Ambrosiaplant moet, voor hij bloeit, met wortel en al worden verwijderd om verspreiding van pollen zaden te voorkomen. De beste periode om de plant te verwijderen is in augustus. Gooi de planten niet in de groencontainer, omdat zaden dan via compost alsnog verspreid kunnen worden. Voorkom huidcontact met de Ambrosiaplant om allergische reacties te voorkomen. Hooikoortspatiënten kunnen de planten beter niet zelf verwijderen.

 Ambrosia foto

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn