Winter

Door extreem koud weer kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Met name kinderen en ouderen lopen risico om onderkoeld te raken. Bereid u daarom goed voor bij extreme koud weer.

Tips over kleding en sieraden bij extreme kou
Kleed u warm aan. Meerdere laagjes isoleren beter, zodat u beter warm blijft. Denk daarbij aan een maillot of lange onderbroek onder de broek, een muts of hoed en handschoenen. Pas op met sieraden en piercings, deze kunnen bij extreme koude vastvriezen aan de huid.
 
Tips als u naar buiten gaat in extreme kou
Als u naar buiten gaat, blijf dan goed in beweging maar vermijd zware lichamelijke inspanning. Houd het weerbericht in de gaten en houd rekening met gladheid. Bereid u voor als u de weg op gaat en neem een mobiele telefoon, extra warme kleding, eten en drinken, een zaklamp en een deken mee in de auto, voor het geval u pech heeft met de auto of de reis langer duurt dan verwacht.

Tips voor een warm huis bij extreme kou
Zet de verwarming in alle kamers aan, ook in de slaapkamers en laat ’s nachts de verwarming aan. Leidingen kunnen anders kapot of dichtvriezen. Bij het branden van geisers, gaskachels of gasfornuizen is het belangrijk te ventileren en een rooster of raampje open te zetten.

Eten, drinken en medicijnen
Zorg dat u voldoende eten, drinken en medicijnen in huis heeft, zodat u minder vaak de deur uit hoeft. Warm eten en warme dranken helpen om u warm te houden. Gebruik geen drugs of alcohol omdat u hierdoor de kou minder goed voelt en sneller onderkoeld kunt raken. Ook medicijnen kunnen hier invloed op hebben.

schaatsen2

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn