Positieve gezondheid en het Netwerk Vitaal en Veerkrachtig ZHZ

Meer dan ooit staat de mens en zijn of haar eigen kracht centraal. Niet uitgaan van ziekte of gebrek, maar van kansen en mogelijkheden.

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid is kijken naar wat wél mogelijk is, en gaat uit van veerkracht en vitaliteit. Het begrip veroorzaakt een omslag in onze blik op gezondheid. Om samen na te denken over een vitale en veerkrachtige regio, waarin iedereen naar vermogen kan meedoen, hebben Drechtzorg, de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid en de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ van 25 tot 30 september 2017 de Week van de Positieve Gezondheid georganiseerd.

Veel organisaties en professionals in de regio deden mee aan deze inspirerende week vol workshops, lezingen, uitwisseling en activiteiten.

Netwerk Vitaal en Veerkrachtig ZHZ
Tijdens de Week van de Positieve Gezondheid verbonden ruim 20 organisaties zich met een pledge aan het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’ Deze organisaties vormen nu samen het Netwerk Vitaal en Veerkrachtig Zuid-Holland Zuid.

Het netwerk heeft als doel gezamenlijk meer te gaan werken vanuit het concept positieve gezondheid. Met een preventie-agenda wordt de transformatie naar meer preventie en eigen kracht naar vermogen als gezamenlijke opdracht vormgegeven.

Met de ondertekening van de pledge hebben de organisaties zich ook verbonden aan het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’.

De beweging naar een andere kijk op gezondheid is inmiddels volop aan de gang, zo blijkt uit alle initiatieven in de regio.

Meedoen of meer weten?
Er sluiten zich nog steeds organisaties bij het Netwerk aan. Wilt u ook meedoen aan de beweging naar een veerkrachtige en vitale regio, waar iedereen naar vermogen meedoet? Of wilt u er meer over weten? mail dan naar info@drechtzorg.nl

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn