Scholen (basisonderwijs)

Op deze pagina vindt u belangrijke en praktische informatie over gezondheid en hygiëne op scholen.

Vanaf 11 mei gaan de scholen voor primair onderwijs weer open. Daarbij ontstaan allerlei vragen bij leerlingen, ouders en leerkrachten. Er zijn protocollen ontwikkeld voor speciaal onderwijs en voor regulier basisonderwijs. Er is tevens een protocol gericht op bewegingsonderwijs. In de protocollen wordt ingegaan op een aantal praktische aspecten rondom veiligheid en hygiëne waar rekening mee gehouden kan worden als de scholen weer opengaan.

Voor advies met betrekking tot hygiëne maatregelen kunt u contact opnemen met team infectieziektebestrijding via: infectieziekten@ggdzhz.nl

Voor vragen over infectieziekten kunt u contact opnemen met ons callcenter via telefoonnummer 078-770 8580 (bereikbaar op werkdagen van 08.30uur tot 17.00uur).

Belangrijke links met informatie
Hieronder vindt u links met informatie over hygiënerichtlijnen en maatregelen rondom corona en (speciaal) basisonderwijs:

Veelgestelde vragen en nieuws

Protocollen en hygiënerichtlijnen

Gezondheid

Inzet van medewerkers

De GGD kan helpen bij de aanpak 'Gezonde School'.
Hygiënemaatregelen zijn belangrijk om (onnodige) overdracht van ziektekiemen tegen te gaan en infecties en ziekte daardoor zo veel mogelijk te beperken. Via de Gezonde School aanpak kunt u hier aandacht aan besteden. Via de Gezonde School aanpak kunt u hier aandacht aan besteden. 
De Gezonde School aanpak gaat uit van wat een school al doet en hoe dit versterkt kan worden om de kans op gezondheidswinst te vergroten. De GGD kan, eventueel in samenwerking met Jong JGZ, de school ondersteunen bij de Gezonde School aanpak.

Voor meer informatie over hygiënemaatregelen op school bel of mail met de Gezonde Schooladviseur van de GGD 078 – 770 8500 of gb@ggdzhz.nl

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn