Prioriteitstest onderwijspersoneel

GGD priority-lane voor onderwijspersoneel in PO en VO
Zorg- en onderwijspersoneel met klachten kan zich met voorrang laten testen. De GGD heeft aan de Calandstraat in Dordrecht één 'drive through teststraat' voor het testen van mensen met prioriteit. Over het algemeen kan zorg- en onderwijspersoneel binnen 24 uur getest worden en de uitslag ontvangen. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest. Prioriteit geldt alléén voor personeel dat onderwijs geeft aan leerlingen of werkzaam is in het (speciaal) basisonderwijs en (speciaal) voortgezet onderwijs. Meer informatie kunt u vinden op dewebsite van de rijksoverheid.

Hoe meld ik mijn personeel aan?
De medewerker meldt zich bij de schoolleider op het moment dat zij/hij corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft. Wat die klachten zijn, leest u hier. De schoolleider kijkt of de medewerker in aanmerking komt voor prioriteit. Als dat het geval is:

 • De schoolleider vult de voorrangsverklaring in (naam en BSN-nummer personeelslid en BRIN-nummer van de school), drukt die af op briefpapier van de school of bestuur, voorziet deze van diens naam, datum en ondertekent de verklaring. Deze verklaring heeft u ontvangen van uw onderwijsvereniging.
 • De schoolleider stuurt de verklaring digitaal (scan of foto) naar de medewerker. Zorg dat de verklaring helemaal zichtbaar is.
 • De schoolleider deelt het speciale coronatest prioriteitsnummer met de medewerker in kwestie.
 • De medewerker belt met het speciale telefoonnummer en zorgt dat zij/hij de gegevens paraat heeft zoals die op de voorrangsverklaring staan.
 • Tijdens dit gesprek wordt een testafspraak gemaakt.
 • De medewerker wordt dezelfde of uiterlijk de volgende dag getest bij één van de testlocaties in de regio die ingericht is met een zogenaamde ‘prioritylane’. 
 • De medewerker ontvangt een bevestiging via e-mail en sms van de afspraak met daarin een tijd en locatie.
 • Naar de testlocatie neemt de medewerker een identiteitsbewijs mee en de voorrangsverklaring van de onderwijsinstelling. Deze kan op papier of via de telefoon getoond worden.
 • Na afname van de test, is het streven dat de medewerker nog dezelfde dag de uitslag ontvangt. De medewerker kan zelf de uitslag inzien op www.coronatest.nl, hiervoor is een DigiD nodig. Als de medewerker geen DigiD heeft, wordt hij/zij gebeld met de uitslag. Bij een positieve testuitslag wordt de medewerker altijd gebeld door de GGD en wordt het bron- en contactonderzoek direct opgestart.

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn