Vaccinatie tegen het coronavirus

GGD’en staan al decennialang voor de publieke gezondheid van alle Nederlanders: wij willen dat iedereen zo gezond en veilig mogelijk kan leven. Om dat weer meer mogelijk te maken, moeten we met elkaar corona onder controle krijgen. Hieraan leveren GGD’en een belangrijke bijdrage via testen en traceren, én via vaccineren.

Coronavaccinatie
De GGD gaat in 2021 vele Nederlanders vaccineren om het coronavirus eronder te krijgen. Wie er wanneer gevaccineerd wordt, wordt bepaald door het ministerie van VWS. De GGD’en zijn in ieder geval verantwoordelijk voor het vaccineren van iedereen tussen 18 en 60 jaar, zonder medische indicatie.

Nu besloten is zorgmedewerkers van verpleeghuizen, van de gehandicaptenzorg intramuraal en extramuraal, en thuiszorgmedewerkers die met kwetsbare groepen werken, als eerste te vaccineren zal de GGD de rol van 'vangnet' op zich nemen. Dit betekent onder andere dat de GGD betrokken is bij het zoeken en inrichten van priklocaties die voldoen aan de eisen uit de richtlijnen van het RIVM en ondersteunt bij het vaccineren van de eerste doelgroep.

De GGD zal dat deskundig, kosteloos en altijd met zorg en aandacht doen.

Wij begrijpen het heel goed wanneer mensen meer willen weten, voordat ze zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Doordat de professionals van de GGD in direct contact staan met de doelgroepen weten wij wat er bij mensen leeft en welke informatie mensen nodig hebben om te kunnen kiezen voor vaccineren. Alle kennis hierover delen de GGD'en met het RIVM en het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat iedereen die met vragen zit, straks de informatie krijgt die hij of zij nodig heeft.
Op de dag van de vaccinatie staan onze professionals klaar om vragen rond de vaccinatie te beantwoorden.

Vaccinatiestrategie
Dit overzicht geeft een beeld van de vaccinatiestrategie. De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. En van de vaccinatiebereidheid van mensen.

Meer informatie
Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus?
vragen en antwoorden over coronavaccinatie
vragen en antwoorden over coronavaccin
Hoe werken vaccins?
Prik tegen corona - Praatplaat coronavaccin
Getting vaccinated against COVID-19 in the Netherlands (translations)

Meer weten over coronavaccinatie

.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn