Veelgestelde vragen

Waar kan ik mij laten testen?
Steeds meer groepen mensen (vaak beroepsgroepen) kunnen voor een test terecht in de teststraat van de GGD ZHZ. De locatie van de teststraat is de oude brandweerkazerne aan het Oranjepark 13 in Dordrecht. Dit is een 'drive-through'. U kunt in de teststraat alleen terecht met een indicatie en afspraak.

Daarnaast is er een groep kwetsbare inwoners, die voor het afnemen van een test terecht kan bij hun eigen huisarts. Kijk voor een overzicht van alle groepen op de pagina testbeleid.

Kan ik als werkgever een aantal plekken reserveren voor mijn medewerkers?
Nee, het is niet mogelijk om zulke aanvragen in te dienen. Elke medewerker moet individueel aangemeld worden, op basis van de klachten die hij/zij heeft.

Ik ben te ziek om naar de teststraat te komen, wat nu?
Als u te ziek bent om naar de teststraat te komen, dan adviseren wij enkele dagen te wachten tot u enigszins hersteld bent. Bij ernstige klachten, neem dan contact op met uw huisarts.

Hoe gaat de testafname in zijn werk?

 • U gaat met de auto naar de testlocatie aan de Oranjepark 13 in Dordrecht. Aangezien er sprake moet zijn van klachten mag u niet met het openbaar vervoer.
 • U komt op de afgesproken tijd.
 • U neemt een geldig identiteitsbewijs mee naar de testlocatie en laat dat aan de medewerker van de testlocatie zien.
 • Een zorgmedewerker van de testlocatie neemt de test af (wattenstokje in de keel en neuskeelholte).

Hoe en wanneer krijg ik de uitslag?
U ontvangt binnen 48 uur na het afnemen van de test een uitslag. U wordt over de uitslag gebeld door de arts die de test heeft aangevraagd.  

Wat doe ik terwijl ik op de uitslag wacht?
Hebt u koorts? Blijf dan thuis. Hebt u geen koorts? Blijf ook dan bij voorkeur thuis en volg de richtlijnen van uw beroepsgroep. Betekent dat dat u toch in de buurt komt van medewerkers, patiënten of cliënten? Gebruik dan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zodat u anderen niet besmet.

Wat doe ik bij een negatieve uitslag?
Een negatieve uitslag betekent dat er bij u geen COVID-19 virus aanwezig is. U kunt weer aan het werk, rekening houdend met algemene hygiënemaatregelen.

Wat doe ik bij een positieve uitslag?
U blijft thuis en ziekt uit, tot minstens 7 dagen na het ontstaan van de klachten EN minstens 24 uur nadat alle klachten volledig verdwenen zijn.

Kan de GGD ook testen of ik COVID-19 heb doorgemaakt?
Nee. Op dit moment kan er alleen getest worden of iemand besmet is met het coronavirus door keel- en neusslijmvlies af te nemen. Het is nog niet mogelijk om in het bloed te onderzoeken of iemand de infectie heeft gehad.

Mijn organisatie komt in aanmerking voor het laten testen van medewerkers, maar heeft hierover geen informatie ontvangen. Wat moet ik doen?
Organisaties kunnen telefonisch contact opnemen met de GGD via T (078) 770 85 80 (optie 2).

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn