Herindeling Vijfheerenlanden

vrijdag 06 oktober 2017

De Ministerraad heeft vandaag ( 6 oktober 2017) het besluit genomen om de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden aan te laten sluiten bij de Provincie Utrecht. De Veiligheidsregio ZHZ, Omgevingsdienst ZHZ en Dienst Gezondheid & Jeugd hebben hierop gezamenlijk de volgende reactie geformuleerd;

Op 6 oktober 2017 heeft de Ministerraad, ten aanzien van de herindeling Vijfheerenlanden, het besluit genomen om een concept wetsvoorstel aan de Raad van State aan te bieden waarin staat dat de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden in de Provincie Utrecht zal komen te liggen.
De streefdatum voor de definitieve herindeling in de provincie Utrecht is 1 januari 2019.

Onverminderde inzet
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de Dienst Gezondheid & Jeugd betreuren het besluit omdat het onze voorkeur had de bestuurlijke samenwerking in Zuid-Holland Zuid voort te zetten met de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Uiteraard kijken wij vooruit en bereiden wij ons voor op het vervolgtraject. Daarbij zal  een belangrijk aandachtspunt zijn dat er goede oplossingen worden gevonden voor de financiële afwikkeling van het proces.
Onder leiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt een begeleidingscommissie ingesteld die de financiële en beleidsmatige gevolgen in beeld zal brengen.
Wij verlenen vanzelfsprekend onze medewerking aan de begeleidingscommissie en blijven ons gezamenlijk onverminderd inzetten voor een veilige, gezonde, duurzame en leefbare regio Zuid-Holland Zuid.

Vervolgproces
De volgende stap is dat de Raad van State advies uitbrengt over het besluit van de Ministerraad. Dit advies komt dan wederom ter bespreking in de Ministerraad en het wetsvoorstel zal vervolgens in het najaar in de Tweede en Eerste Kamer worden behandeld. Wij volgen dit proces met belangstelling.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn