IkPas; Zet je alcoholgebruik op pauze

donderdag 01 maart 2018

Vanaf 1 maart zetten Nederlanders massaal hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Zuid-Holland Zuid betekent dit dat veel mensen 30 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten, zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcoholgebruik in je leven en dat je ook op langere termijn minder alcohol drinkt.

Wat levert IkPas op?
Een maand het alcoholgebruik op pauze zetten, levert veel positieve effecten op, ervaren de deelnemers. Zo voelt meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, slaapt 40% beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter 'nee' zeggen tegen alcohol.

IkPas in Zuid-Holland Zuid
De GGD Zuid-Holland Zuid zet lokaal en regionaal actief in op de landelijke campagne IkPas. De 17 gemeenten in de regio ontvangen middelen en materialen om bekendheid te geven aan IkPas. Twee daarvan, Hardinxveld-Giessendam en Zwijndrecht, hebben aangegeven zich als 'actiegemeente' extra te willen inzetten. Burgemeester en/of wethouder(s) dragen IkPas daar als ambassadeur actief uit. In het gemeentehuis, onder inwoners en medewerkers en tijdens raadsvergaderingen wordt extra aandacht besteed aan een alcoholpauze.
 
IkPas 2018
IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Inschrijven kan op www.ikpas.nl/inschrijven.

IkPas 2018

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn