Kindermonitor 0-12 jaar in de regio Zuid-Holland Zuid

donderdag 26 oktober 2017

Eind september ontvingen ongeveer 26.000 ouders/verzorgers van 0-tot 12-jarigen in de regio Zuid-Holland Zuid een uitnodiging om een vragenlijst over hun kind in te vullen: de Kindermonitor 0-12. Het is een digitale vragenlijst die via een persoonlijke link anoniem kan worden ingevuld. De vragen gaan over gezondheid, leefstijl en woonomgeving van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. De adressen zijn willekeurig door de computer uit het bevolkingsregister geselecteerd. Heeft u een uitnodiging ontvangen? We vinden het erg fijn als u meedoet! Hoe meer ouders de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten en hoe completer het beeld van de gezondheid van de kinderen in onze regio en gemeenten. Om zoveel mogelijks ouders te laten meedoen, worden in oktober en november herinneringsbrieven verstuurd.

Waarom dit onderzoek?
De GGD onderzoekt iedere vier jaar in opdracht van de gemeenten de gezondheid en leefsituatie van haar inwoners, zowel van kinderen, volwassenen als ouderen. De resultaten van dit onderzoek geven inzicht in de gezondheidssituatie van de kinderen in de regio en geven gemeenten de mogelijkheid om beleid te maken en gericht activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld om beweging te stimuleren of voorlichting te geven over mediagebruik.

Hoe doen ouders/verzorgers mee?
De bedoeling is dat één van de ouders/verzorgers de anonieme vragenlijst op internet invult, voor het kind van wie de naam bovenaan de brief staat. Via de inlogcode die in de brief staat is het mogelijk om op de website www.kindermonitor.nl in te loggen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten.
Aan het eind van de vragenlijst kunnen de ouders/verzorgers kiezen voor gezondheidsadviezen met betrekking tot de gezondheid en opvoeding van hun kind. Deze adviezen kunnen ze ook opslaan, uitprinten of aan zichzelf laten mailen.

Hoe gaan wij om met privacy?
Wij realiseren ons dat sommige vragen persoonlijk kunnen zijn. De antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. De gegevens worden alleen voor statistieken gebruikt. Wij kunnen niet zien wie welke antwoorden heeft gegeven.

Meer weten?
Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op www.kindermonitor.nl
Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 0200823 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan contact met onderzoeksbureau Desan, dat ons bij de uitvoering van het onderzoek ondersteunt.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn